Is jouw blog klaar voor de AVG wetgeving?

Gepubliceerd op 14 mei 2018 04:19

Per 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze privacywet is gerealiseerd om onder andere gebruikers van het internet te beschermen tegen het ongevraagd opslaan en/of delen van hun persoonlijke informatie.

Waarom is er een nieuwe privacywetgeving?

In de EU heeft momenteel elke lidstaat een eigen privacywet. Deze nationale wetten zijn allemaal gebaseerd op de Europese privacyrichtlijn uit 1995. In Nederland is de nationale uitvoering van deze richtlijn de 'wet bescherming persoonsgegevens' (WBP). De Europese privacyrichtlijn werd vastgesteld toen internet nog in de kinderschoenen stond. Daarom is de Europese privacywetgeving de afgelopen jaren herzien. Geen nationale wetten meer, maar 1 privacywet voor alle lidstaten van de EU.

Geldt de nieuwe Europese privacywetgeving ook voor bloggers?

Ja, de nieuwe Europese privacywet geldt voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken, dus ook voor bloggers.

Wat moet ik nu doen?

Vanaf 25 mei ben je verplicht om een privacystatement op je blog te vermelden. Ook als je de persoonsgegevens van je bezoekers weinig tot niet gebruikt. Een privacystatement maken kan best lastig zijn. Via www.frankwatching.com heb ik vernomen wat er in een privacystatement dient te staan. Ik heb vervolgens voor mijn blog een privacystatement gemaakt en deel deze met jou. Wil je mijn privacystatement gaan gebruiken? Kijk goed of alle benoemde zaken voor jou gelden. Onder vermelding van mij als bron mag je het privacystatement op jouw blog plaatsen.

Mocht je na het lezen van mijn privacystatement nog vragen hebben, voel je vrij om mij een e-mail te sturen via info@hiphaphappening.nl.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.